MEMPERKENALKAN MINUMAN SUSU C2JOYApakah Susu C2Joy?

C2JOY adalah produk minuman fungsional untuk kesihatan sekeluarga, menawarkan 2 komposisi yang sangat penting untuk menjaga kesihatan harian kita:

 • Susu Kolostrum nutritif

  Berasal dari ternak New Zealand dengan kandungan IgG sebanyak 2.25%/15g.

 • TruCal Komposisi Kalsium

  Diambil dari kalsium susu menggunakan formula TruCal. Komposisi yang *99.9% hampir mirip dengan komposisi tulang manusia*. Bukan kalsium dari tulang / cengkerang, diekstrak dari susu 2.7%/15g.


 • C2JOY ADALAH SUSU KOLOSTRUM & KALSIUM


  Kolostrum adalah susu yang dihasilkan oleh lembu betina dalam tempoh 48 jam pertama selepas melahirkan. Kolostrum mengandung faktor kekebalan tubuh, faktor pertumbuhan dan faktor nutrisi yang sangat diperlukan oleh manusia. Kolostrum lembu (Bovine Colostrum) paling sama dengan kolostrum yang dimiliki oleh manusia dan empat kali lebih kaya atau lebih banyak faktor imunnya dari kolostrum manusia.

  Kolostrum yang terkandung pada ruicao C2Joy diambil saat 0 6 jam setelah lembu melahirkan di New Zealand, iaitu merupakan daerah peternakan lembu yang terbaik di dunia yang bebas polusi, imunisasi, suntikan hormon, antibiotik, bebas penyakit kuku dan mulut.

  Susu KoloStrum C2Joy merupakan campuran Susu KOLOSTRUM dan Formula KALSIUM ALAMI dengan kualiti TERBAIK. Tiap sachet mengandung 300 mg IgG dan 600 mg TruCal (kalsium alami).  SUSU C2JOY ADALAH MINUMAN

  Susu C2JOY sememangnya diklasifikasikan dibawah akta makanan, BUKAN suplemen mahupun ubat. Ini adalah kerana ramuan utama nya adalah KALSIUM DAN KOLOSTRUM. Kedua-duanya adalah natural/asli dan tidak dicampur dengan bahan2 lain, pewarna, bahan kimia dan lain-lain.

  Kalsium C2JOY diambil dari kilang pengeluar kalsium terbesar dunia bertempat di USA iaitu GLANBIA dimana ujian makmal mengesahkan komposisi kalsiumnya adalah 99.9% sama dengan komposisi tulang manusia.  Apakah Sebenarnya Kolostrum Dan Manfaatnya Untuk Manusia?

  Kolostrum merupakan cecair yang berwarna kekuningan dan mempunyai pelbagai khasiat penting. Ianya bertindak sebagai imunisasi pertama bagi memastikan tubuh mampu untuk melawan penyakit yang biasa menyerang kanak-kanak seperti cirit-birit, demam, radang paru-paru dan sebagainya

  ✔ Mudah dicerna
  ✔ Memiliki efek laksatif
  ✔ Memiliki kandungan imun yang tinggi
  ✔ Melindungi saluran pencernaan bayi
  ✔ Mengandungi sel darah putih (sel hidup)
  ✔ Mengandungi banyak karbohidrat, protein, dan antibodi
  ✔ Mengandungi pelbagai Faktor Pertumbuhan dan kaya dengan vitamin A

  Antara kandungan terpenting kolostrum adalah sejenis protein yang dinamakan Sekretori Immunoglobulin A (SIgA) iaitu sejenis protein yang berfungsi sebagai antibodi di untuk mengenalpasti dan meneutralkan objek asing seperti bakteria dan virus. Kira- kira 80-90% daripada immunoglobulin di dalam kolostrum dan susu ibu terdiri daripada jenis SIgA dan kepekatannya boleh meningkat sehingga 12g/L di dalam kolostrum dan serendah 1g/L di dalam susu matang.


  TruCal D7 Bukan Sebarang Kalsium

  Gabungan terbaik susu C2Joy adalah Kolustrum dengan Trucal D17 Kalsium


  Mahal Ke?

  1 Sachet susu C2joy bersamaan 4 gelas susu premium dewasa

  Apa Kelebihan Susu C2Joy Dibanding Produk Susu Kolostrum Lain ? Susu C2Joy memiliki kandungan IgG 2 kali lebih banyak dari yang ada di pasaran (sekitar 337,5 mg sementara rata-rata produk lain hanya 150 mg). Dengan kandungan tersebut, susu C2JOy memberikan kesan yang luar biasa dalam meningkatkan imun system, meningkatkan daya ingat, memperbaiki metabolisme, mengurangi lemak tubuh tanpa diet, dan mempercepat penyembuhan berbagai macam jenis penyakit.

  Formula Susu C2Joy mengandung Calsium Trucal, iaitu Kalsium semulajadi yang diekstrak dari susu sapi dengan komposisi 99,9% mendekati komposisi tulang manusia. Anda tentu tahu betapa pentingnya fungsi Kalsium ditubuh kita, bukan? Tanpa kalsium jantung kita akan berhenti berdetak dan otak kita berhenti bekerja! itulah sebabnya, kalsium sangat penting!

  Namun Anda harus berhati-hati minum produk berkalsium!!! Kalsium yang tidak terserap tubuh boleh menyebabkan menyebabkan kegagalan ginjal! Calsium Trucal yang terkandung dalam susu C2Joy adalah kalsium yang sudah mendapat patent, mudah diserap oleh tubuh sehingga selamat diminum. Dengan minum 1-2 Sachet susu C2JOy per hari sudah mencukupi keperluaan kalsium harian kita!


  Cara Susu C2Joy DiHasilkan
  Anugerah Dan Sijil


  18 Faktor Kesihatan Susu Kolostrum


  ✔ PROLIN RICH POLYPEPTIDE (PRP) Meningkat dan menstabilkan sistem immunisasi yang lemah atau tidak stabil.

  ✔ CYTOKINES : Antivirus dan antitumor, merawat keradangan (gout) dan kecederaan.

  ✔ LYMPHOKINES Pemangkin kepada tindak balas imunisasi.

  ✔ OLIGO-POLYSACCHARIDES DAN GLYCOCONJUGATE SUGARS Mengikat bakteria patogen dan menyekat serangannya, menghalang kemasukan Salmonella, Cryptosporidium dan Clostridia dalam sistem usus.

  ✔ GLYCOPROTEIN AND TRYPSIN INHIBITORS Anti-ulcer, melindungi imunisasi & pertumbuhan usus.

  ✔ LYSOZYME Menghancurkan bakteria dan virus. Digunakan dalam makanan bayi.

  ✔ LEUCOCYTES Melambatkan pembiakan virus, menghalang penembusan dinding sel.

  ✔ LACTOPEROXIDASE thiocynate, Peroxidase dan Xanthine Oxidase.

  ✔ TRANSFORMING GROWTH FACTORS A and B (TGF A and B) Merangsang sel-sel pembiakan dalam tisu perantara dan membantu dalam pembentukan sumsum tulang dan tulang rawan.

  ✔ 20 jenis Antibodi. *IMMUNOGLOBULIN:
  IgA : Membentuk pertahanan di air liur, darah serta sistem usus. IgD : Anti-virus. IgE : Anti-virus. IgM : Anti-bacteria. IgG : Melindungi Limpa dan darah serta meneutralkan toksin.

  ✔ LACTOFERRIN: Mengelakkan pembiakan bakteria. Laktoferin digunakan dalam rawatan penyakit seperti kanser, HIV, herpes (penyakit kelamin), kelesuan kronik, candidiasis dan jangkitan lain.

  ✔ LACTALBUMINS Aktif melawan pelbagai bentuk barah (kanser) dan virus, meningkatkan tahap serotonin serta mengurangkan paras cartisol (stabilkan emosi).

  ✔ ENZYMES Mengoksidakan bakteria dengan rembesan hidrogen peroksida.

  ✔ EPITHELIAL GROWTH FACTOR (EGF) Memangkinkan pertumbuhan kulit dan membaiki tisu dan sel.

  ✔ INSULIN LIKE GROWTH FACTOR 1 and 2 (IgF1 dan IgF2) Memangkinkan pembaikan dan pertumbuhan DNA dan RNA, serta Awet Muda.

  ✔ PLATELET DERIVED GROWTH FACTOR (PDGF) Membantu pembahagian sel dalam tisu penghubung, otot dan fibroblas serta regenerasi.

  ✔ VITAMINS and MINERALS Terdapat jumlah vitamin seperti C, E dan A yang banyak dalam kolostrum untuk anti-oksidan (anti-penuan).

  ✔ AMINOACIDS Diperlukan untuk pertumbuhan dan perkembangan bayi yang baru lahir.

  ✔ LEUCOCYTES Melambatkan pembiakan virus, menghalang penembusan dinding sel.

  7 Manfaat Susu C2Joy

  Menguatkan Tulang dan Gigi

  Minum susu pada usiakanak-kanak dapat membantu pertumbuhan tulang dan gigi. Sedangkan mengkonsumsi susu bagi orang dewasa dapat mencegah pengeroposan tulang (osteoporosis).

  Dengan 1 gelas C2Joy yang kaya dengan TruCal D7 (150 ml air suam) setiap hari bagi orang dewasa, cukup untuk memenuhi keperluan kalsium dan mineral asas orang dewasa.

  Menjaga Mata Agar Tetap Sihat

  Manfaat susu yang ramai tidak tahu, iaitu untuk menjaga kesihatan mata. Kandungan Vitamin A di dalam susu merupakan antara yang terbaik untuk kesihatan mata.

  Beberapa jurnal penelitian menerangkan bahwa Vitamin A dalam susu asli tanpa campuran perisa membantu mata dalam mengadaptasi terhadap perubahan cahaya. Sedangkan kandungan Vitamin B2 (Riboflavin) dalam susu asli tanpa campuran dapat mencegah mata merah dan meningkatkan ketajaman pengelihatan.

  Menjaga Kelembapan dan Kesihatan Kulit

  Susu Asli mengandungi tembaga (Copper), zat besi, dan vitamin A, D, E, K yang berperanan penting dalam menyediakan keperluan nutrisi yang diperlukan oleh kulit kita. Jadi minumlah susu jika ingin mendapatkan kulit yang sihat.

  Mengurangi Stress

  Mungkin anda sudah tahu tentang manfaat susu yang satu ini. Saat anda merasa stres dengan aktiviti anda hari ini, minumlah segelas susu suam asli sambil duduk santai. Kandungan tyrosine dalam susu dapat meningkatkan hormon yang meningkatkan tahap kegembiraan sehingga anda akan merasa rileks.

  Membuat Tidur Lebih Lena

  Bagi Anda yang mempunyai masalah sukar tidur (insomnia) dapat mencuba alternatif dengan minum segelas susu suam asli sebelum tidur. Kandungan zat Triptofan dalam susu asli tanpa perisa tambahan mampu merubah menjadi hormon melatonin yang dapat membuat tidur lebih nyenyak.

  Melancarkan Pencernaan

  Selain buah betik, minum susu suam asli tanpa perisa dan campuran seperti susu C2Joy sebelum tidur bermanfaat melancarkan pembuangan air besar di pagi hari. Kandungan fosfor dalam susu asli diketahui bermanfaat bagi sistem pencernaan kerana fosfor membantu menstimulasi pencernaan riboflavin (vitamin B2) dan niacin (vitamin B3). Mineral fosfor juga berguna dalam mengurangi masalah gangguan saluran pencernaan seperti kembung dan sembelit.

  Melancarkan Urinasi

  Selain itu, manfaat susu C2Joy adalah melancarkan urinasi. Fosfor yang terkandung di dalam susu bermanfaat membantu melancarkan proses pembuangan air kecil sehingga mengurangi risiko penyakit ginjal. Urinasi dengan kuantiti dan frekuensi yang cukup sangat bermanfaat untuk membuang toksik dan sisa metabolisme dan mengendalikan kadar zat-zat tertentu di dalam tubuh, seperti asid urik dan garam yang berlebihan di dalam tubuh.


  Kehebatan Produk

  Mendapat sambutan luar biasa termasuk Hospital Di Indonesia dan Malaysia.

  Medan Rumah Sakit Pirngadi
  INDONESIA
  Hospital Umum Di Medan
  INDONESIA
  Rumah Sakit Haji Adam Malik
  INDONESIA
  Sumbagan Kepada Frontliners
  MALAYSIA
  MALAYSIA
  MALAYSIA

  Tentang Syarikat

  Misi Dan Vision Untuk mewujudkan kehidupan seharian yang lebih bahagia, lebih sihat dan lebih bebas untuk orang ramai. Syarikat juga menyediakan peluang perniagaan

  HQ ADDRESS
  PT 286-G Seksyen, 26, Jalan Dusun Muda, 15300 Kota Bharu, Kelantan

  BRANCH OFFICE
  No. 167-1, & 168-1, Jalan Dataran Cheras 9, Cheras Trader Square, 43200 Selangor, Malaysia


  Jom Minum C2Joy!

  Mulakan Hidup Yang Lebih Sihat Dan Ceria

  PAKEJ DEALER

  Daftar Pakej Dealer Untuk Lebih Jimat!

  SILVER DEALER

  RM330

  Jimat RM30

  • Dapat 3 Kotak Susu C2Joy
  • Setiap Kotak ada 25 Sachet
  • Layak Dapat Harga Ahli
  • Belian Ulangan 3 Kotak RM215
    Daftar Dealer

  GOLD DEALER

  RM1,000

  Jimat RM440

  • Dapat 12 Kotak Susu C2Joy
  • Setiap Kotak ada 25 Sachet
  • Layak Dapat Harga Ahli
  • Belian Ulangan 3 Kotak RM215
    Daftar Dealer

  PLATINUM DEALER

  RM2,300

  Jimat RM1,300

  • Dapat 30 Kotak Susu C2Joy
  • Setiap Kotak ada 25 Sachet
  • Layak Dapat Harga Ahli
  • Belian Ulangan 3 Kotak RM215
    Daftar Dealer

  Beli Cjoy Hari Ini


  RM120

  Dengan pembelian 1 kotak sudah melayakkan anda menjadi Ahli

  ( 1 Kotak ada 25 sachet )

  PAKEJ KEAHLIAN PERCUMA RM50 SEUMUR HIDUP
  9 Ganjaran Bonus / Keahlian Boleh Diwarisi / Khairat Kematian

  BELIAN ULANGAN AHL1 3 KOTAK HANYA RM215
  Jimat RM145 - 3 Kotak

  C2Joy FAQ

  Dibawah adalah soalan-soalan yang sering di tanya mengenai susu c2joy. Sila rujuk jawapan yang disediakan.

  1. Apa itu C2JOY?.
  Susu C2 Joy adalah campuran skim susu dan dua bahan terbaik iaitu kolostrum lembu dan TruCal-D7® yang amat penting untuk tubuh kita. Susu ini dihasilkan sesuai untuk semua peringkat umur dan diminum ketika perut kosong bagi memaksimakan penyerapan.

  Susu yang dihasilkan ini adalah semulajadi dan tidak mendatangkan sebarang kesan sampingan dan tidak berbahaya. Produk ini telah diluluskan oleh pelbagai badan kesihatan. Kandungan yang terkandung adalah seperti – Kolostrum Rendah Lemak ( New Zealand) , TruCal® Formula (US) dan IgG 2.25% (330 mg).
  Kenapa pilih Kolostrum dari New Zealand?
  Susu Kolostrum C2JOY diperoleh dari "Susu Pertama" iaitu 0-6 jam setelah seekor lembu dilahirkan di New Zealand yang mempunyai ladang organik terbesar di dunia dan bebas pencemaran. Susu Pertama Colostrum mengandungi 20% IgG, yang merupakan kolostrum berkualiti tinggi.

  Komposisi Kalsium dalam C2Joy bukan kalsium sintetik tetapi kalsium semula jadi dan tidak diekstrak dari tulang haiwan atau rumput laut tetapi langsung diekstrak dari susu semula jadi, bio-teknologi ini merupakan kejayaan terbaru di dunia pada tahun 2009 yang dihasilkan oleh Glanbia Nutritional dari Amerika, sebuah pengeluar pemakanan. terbesar di dunia. Formula ini dipanggil TruCal®, komposisi yang 99.9% serupa dengan komposisi tulang kita

  Kolostrum memberikan pertumbuhan dan faktor imun yang menyokong kehidupan dan memberikan kombinasi vitamin dan mineral yang sempurna untuk memastikan kesihatan, kecergasan dan pertumbuhan bayi baru lahir. Setiap titisan mengandungi janji hidup: imunoglobulin atau antibodi, faktor pertumbuhan, vitamin, mineral, enzim, asid amino dan banyak sebatian lain yang direka untuk membantu tubuh menangani serangan seumur hidup dari pelbagai virus, bakteria, alergi dan toksin. Yang cenderung merosakkan.

  Kolostrum New Zealand dikenali sebagai sumber kolostrum di dunia. Kenapa? kerana ia dikumpulkan hanya dari lembu yang sihat, ia tidak mengandungi racun perosak, antibiotik dan hormon. New Zealand juga mempunyai kelebihan lain kerana setiap 3 bulan ada kelahiran bayi lembu sehingga kolostrum dapat dikumpulkan setiap 3 bulan.
  Mengapa Kolostrum diambil dari lembu?
  Seorang ibu sangat tercemar oleh pelbagai faktor persekitaran dan organisma sehingga sistem kekebalan tubuh di dalam tubuhnya akan membentuk antibodi selama hidupnya. Dalam pemindahan imuniti pasif (imuniti) kepada manusia kepada bayinya dilakukan di rahim, iaitu melalui plasenta.

  Bagi mamalia lain yang tidak memindahkan antibodi melalui plasenta seperti kuda, babi, lembu maka bayinya mendapat imuniti pasif setelah dilahirkan melalui Kolostrum. Oleh itu, kandungan faktor imun atau imunoglobulin dalam kolostrum lembu lebih tinggi daripada kolostrum manusia.
  .

  C2Joy Verified Agent

  Hi, Saya Dason Mark adalah Agent Sah Susu C2JOY. Mulakan hidup yang lebih sihat hari ini di samping anda berpeluang membina kerjaya bersama Team Kami

  New Register